sábado, 18 de febrero de 2017

1. Nun bol grande bater os ovos cun pellizquito de sal.

2. Agregar a auga e mesturar ben, despois ir botando azucre e removendo ata que se disolva.

3. Ir engadindo a fariña aos poucos, removendo ben para que vaia espesando sen que se formen grumos, ata que se forme unha masa líquida, que se denomina 'amoado'. Se quedan grumos pódese dar unha pasada coa batidora durante uns segundos. Deixar repousar a masa durante unha hora.

4. Quentar unha tixola a lume medio-alto. Botar un podo de touciño de porco (ou manteiga) na base cun garfo ou papel de cociña, untando ben todo o fondo para que non se pegue.

5. Botar un cacito de masa na tixola, ata que se cubra o fondo. Cando a superficie deixe de estar líquida e os bordos dóbrense, dar a volta á filloa con axuda dunha espátula. Deixar un minuto ata que se doure polo outro lado, sacar e encher.

2 comentarios:

  1. ¿Y los ingredientes? está muy bien explicado pero faltan ingredientes y cantidades ou non?

    ResponderEliminar