domingo, 19 de febrero de 2017

ORELLAS

Ingredientes

4 racións
250 gramos fariña
1 ovo
40 gramos manteiga
Chorrito anis
Chorrito leite
Chisco sae
Pasos
40 minutos
Mesturar a fariña co sal, facer un volcán, engadir o ovo sen bater, a manteiga derretida fría, o leite e o chorrito de anís .
Espolvoreamos a mesa de traballo con fariña, amasamos a mestura ata que colas consistencia e non se pegue aos dedos. Deixámola repousar, tapando cun trapo seco a temperatura ambiente 15 minutos.
Pasado o tempo, dividimos a masa en bolitas, estirámolas co rodete.
Nunha sarten con abundante aceite de oliva, fritimos unha rodaja de limón. (isto é para quitar o sabor do aceite, retírase unha vez frita). Cando estea quente vanse facendo as orellas, déixanse en papel absorbente para eliminar o exceso de aceite e aínda quentes se espolvorea azucre a través dun colador

No hay comentarios:

Publicar un comentario